" ORANG MUDA GENG KITA - JOM JOIN PAS '

Friday, February 18, 2011

2 PRK SERENTAK ! MERLIMAU DAN KERDAU

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan pilihan raya kecil DUN Kerdau diadakan pada 6 Mac dan penamaan calon pada 26 Februari, yang diadakan serentak dengan pilihan raya kecil DUN Merlimau. Keputusan itu diumumkan Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof malam ini dalam sidang media di Kuching.


Pilihan raya Kerdau diadakan ekoran penyandangnya Zaharuddin Abu Kassim daripada BN yang meninggal dunia pada 12 Februari lalu akibat serangan jantung. Ia merupakan pilihan raya kecil kali ke-16 bakal diadakan selepas pilihan raya umum 2008. Ia juga pilihan raya kecil pertama di Pahang.

Dalam pilihan raya umum lalu Zaharuddin menang kerusi DUN Kerdau dengan majoriti 1,615 undi, menewaskan calon PAS, Hassanudin Salim. Kawasan tersebut mempunyai pengundi yang terdiri daripada 89 peratus Melayu, 6 peratus Cina, 3.7 peratus India dan 2.5 peratus kaum-kaum lain.

kredit untuk : http://www.malaysiakini.com/news/156429

"AJK Dewan Pemuda PAS Kawasan Pekan dan kawasan-kawasan lain diseluruh negeri Pahang telah diperingatkan untuk bersiapsiaga untuk turun berkempen di Dun Kerdau bagi memastikan kemenangan kali ini memihak kepada calon PAS. Kepada ahli pemuda PAS Kawasan Pekan, penyokong-penyokong yang berhasrat untuk sama-sama bertugas di PRK Kerdau sila hubungi kami atau email kami di pemudapaspekan@yahoo.com"

No comments:

IKUT KAMI DISINI..