" ORANG MUDA GENG KITA - JOM JOIN PAS '

Monday, April 12, 2010

MUKTAMAR AGONG PAS KAWASAN PEKAN

11 April 2010, PAS Kawasan Pekan telah selamat Bermuktamar. Program bermula sekitar jam 8.30 pagi bagi sessi pendaftaran perwakilan cawangan=cawangan PAS Kawasan Pekan dan juga pendaftaran pemerhati yang datang dari cawangan-cawangan PAS yang ingin sama-sama bermuktamar pada hari tersebut.
Kehadiran AJK PAS Pusat, yang juga ahli parlimen PAS Dr. Mujahid bin Haji Yusoh Rawa sebagai perasmi Muktamar memeriahkan lagi program tersebut.

Kehadiran beliau sejak petang 10 April 2010 sempat bersama-sama dalam program Ceramah Umum di Kampung Pelangkah yang hanya 3 km dari kediaman PM di Pekan. Kehadiran POLIS dengan road block telah menjadi perkara biasa apabila ada Ceramah Umum diadakan dikawasan Pekan.

Pada ucapan Perasmian, YB Dr. Mujahid Yusof Rawa sempat mengimbau sejarah perjuangan Ayahanda beliau yang begitu gigih berjuang bersama rakan seperjuangan mereka pada zaman itu. Beliau mengingatkan generasi beliau dan perwakilan yang adalah zaman yang sangat bertuah apabila menyertai perjuangan PAS dimasa PAS berada di hampir punjak kejayaan.Perwakilan Menyanyikan Lagu Rasmi PASUcapan Aluan Ketua Umla PAS Pahang merangkap YDP PAS Kawasan Pekan, Al Fadhil Ustaz Abu Kassim Manaf
Ucapan Perasmian oleh AJK PAS Pusat merangkap Ahli Perlimen PAS pda Muktamar Agong PAS Kawasan Pekan


JASA MU DIKENANG..

Tuan Haji Abdul Malik menerima penghargaan diatas sumbangan peribadi beliau kepada Pembangunan PAS Kawasan Pekan dan cawangan Shahbandar.


No comments:

IKUT KAMI DISINI..